Intrebari frecvente

Am listat aici intrebarile legate de fotografia si filmarea de nunta pe care le primesc cel mai frecvent si raspunsurile la aceste intrebari. Sper sa va fie de folos!

 1. Am decis ca vrem sa beneficiem de serviciile foto/video pentru nunta oferite de StarVideo. Ce avem de facut mai departe?

– Primul lucru este sa va interesati daca suntem disponibili la data cand aveti voi nunta. Ideal ar fi sa avem si o intalnire fata in fata, in care sa punem la punct toate detaliile. Pentru rezervarea datei este necesar sa semnam un contract si sa platiti un AVANS de 15 % din valoarea pachetului contractat. Contractul confera de ambele parti garantia seriozitatii colaborarii. In cazul in care data respectiva nu este avansata imi rezerv dreptul de a nu accepta fotografierea/filmarea evenimentului!

 1. Cate fotografii si cate ore de filmare vom primi de la nunta noastra? Difera numarul de fotografii si numarul de ore de filmare de la un pachet la altul?

– Nu exista limita de fotografii! Indiferent de pachetul pe care il contractati, vom fotografia tot ceea ce consideram ca merita fotografiat. La final imaginile pe care vi le vom da vor spune povestea nuntii voastre. Pentru voi trebuie sa fie mai important aspectul calitativ al fotografiilor decat cel cantitativ. Ar trebui sa va intereseze mai mult faptul ca daca veti privi imaginile la un an, la zece ani, sau la treizeci de ani de la nunta voastra, ele va vor ajuta sa retraiti acea zi minunata – acesta este de fapt scopul nostru. Si mai putin numarul exact de imagini. Totusi, daca este sa inaintez un numar, din experienta nuntilor fotografiate de noi pana acum pot sa spun ca veti primi cel mai probabil peste 1500 de imagini (estimare valabila pentru un pachet cu sesiune de logodna, fotojurnalism la nunta si sesiune foto in ziua nuntii).

– Nu exista limita la orele de filmare, totusi din experienta noastra veti primii cel putin 4 ore de filmare.

 1. Cate fotografii dintre cele pe care le vom primi vor fi prelucrate?

– Absolut toate fotografiile pe care vi le dam sunt prelucrate la nivelul corectiilor de baza: contrast, luminozitate, saturatie, crop etc.. Acolo unde consideram ca este necesar, prelucrarea este mai accentuata. Fotografiile de la sesiunile foto (sesiunea foto de logodna, sesiunea foto din ziua nuntii, sesiunea foto TTD), precum si fotografiile de la pregatirile miresei si ale mirelui, beneficiaza de prelucrari suplimentare si retusuri (corectarea imperfectiunilor tenului etc.).

 1. Am vazut pe site ca oferiti filmare in 2 moduri, filmare in modul Dvd si filmare in modul FullHD! Care este diferenta dintre aceste moduri?

– Diferenta dintre cele doua moduri de filmare consta in rezolutie, implicit in calitatea materialului. Pentru modul de filmare Dvd, materialul va fi predat pe dvd-disc (la o rezolutie 720 x 576), iar materialul final poate fi rulat in orice player Dvd. Pentru modul de filmare FullHD materialul va fi predat pe Blu-Ray disc (la o rezolutie de 1920 x 1080), iar materialul final poate fi rulat in orice player Blu-Ray. Atentie !!! Un Blu-Ray disc nu poate fi redat intr-un player Dvd! Din acest motiv in momentul cand contractati un pachet video cu filmare in modul FullHD o sa primiti materialul final atat in formatul Dvd cat si in formatul FullHD.

 1. Daca noi beneficiem de BluRay player de ce ni se ofera materialul final si in modul Dvd?

– Chiar daca beneficiati de BluRay player, in momentul cand doriti instrainarea materialului unui prieten sau unei rude, poate acea persoana nu beneficiaza de BluRay player si sunteti nevoiti sa instrainati materialul pe suport Dvd.

 1. Cate ore stati la petrecere?

– La petrecere vom sta atat cat dureaza, mai precis pana la plecarea ultimului invitat. Nu exista o limita de ore, si nu exista taxe suplimentare daca petrecerea se prelungeste dupa o anumita ora.

 1. Cat dureaza pana cand vom primi fotografiile?

– Prelucrarea fotografiilor si filmarea este un proces laborios. In medie prelucrarea de la o nunta durează intre 2 si 5 saptamani. Preferam sa nu ne grabim la aceasta etapa, pentru ca ne angajam sa va oferim un produs de exceptie si intentionam sa ne pastram promisiunea la fiecare eveniment în parte. Acesta este motivul pentru care prin contract imi rezerv o perioada de 5 saptamani de la nunta pentru livrarea fotografiilor si filmarea in format digital. De cele mai multe ori reusesc sa le predau mult mai repede (uneori chiar si in 2-3 saptamani), dar exista si perioade mai aglomerate.

 1. Ce aparatura vei folosi la nunta noastra?

– Nu ar trebui sa va faceti griji in privinta aparaturii – toata aparatura foto/video pe care o folosim este de top. Din pacate multi isi vand serviciile foto prin aparatura lor detinuta, dar de fapt cel mai important este rezultatul. Detin aparatura high-end, dar pentru mine este mai important calitatea fotografiilor predate, decat sa ma laud cu aparatura din dotare. De altfel, aparatura ne permite sa fotografiem si sa filmam in orice conditii si sa avem in permanenta rezultate predictibile, fara sa dea rateuri. Pentru situatia (neplacuta, dar posibila) in care ceva din trusa foto / video se strica in timpul nuntii voastre, exista intotdeauna echipament de backup, astfel incat fotografiile voastre si filmarea nu vor fi compromise.

 1. Nu sunt din judetul Dolj, poti totusi sa ne oferi serivicii foto/video?

– Desigur. Ne deplasam cu placere oriunde in tara si chiar in afara tarii.

 1. Se pot face fotografii cu invitatii pe care acestia sa le primeasca la plecarea de la petrecere?

– Desigur. Daca va face placere, putem realiza fotografii de grup cu fiecare invitat in parte, acestea fiind printate atat pe hartie foto cat si pe suport magnetic (marturii magneti).

 1. Pot primi imaginile brute?

– Desi fotografiem exclusiv în format RAW, imaginile vi le livram în format JPG. Nu v-ar ajuta la nimic sa primiti imaginile brute („RAW“ = brut). Lasand la o parte faptul ca materialul fotografic brut de la o nunta insumeaza aproximativ 100-150 GB, ar trebui sa stiti ca pentru a putea vizualiza aceste imagini aveti nevoie de un software specializat. In plus de asta, imaginile brute in sine nu sunt reprezentative pentru produsul finit pe care voi il platiti (si pe care vi-l livram). Valoarea fotografiilor pe care vi le oferim (in format JPG) este data in buna masura de prelucrarea pe care o primesc acestea. Acest lucru este valabil si in videografie! Materialul finit beneficiaza atat de corectii de luminozitate cat si de anumite efecte, tranzitii, etc.

 1. Mi-au placut imaginile voastre de pe internet , dar am vrea sa ne intalnim sa stam de vorba direct. Este posibil?

– Desigur. Este chiar recomandabil sa avem o intalnire inainte de a semna contractul.

 1. Am citit toata pagina si am intrebari care nu se regasesc aici.

– Ma puteti contacta sa imi adresati direct intrebarile.

Facebook
Call Now Button